Muren impregneren


Het impregneren van een gevel en muur zorgt ervoor dat vuil en vocht wordt afgestoten. Hierdoor krijgt uw huis geen last van vochtproblemen en is het makkelijker om uw gevel en muur schoon te houden en verder te onderhouden. Impregneren, ook wel hydrofoberen, van een gevel of muur wordt gedaan met een impregneermiddel. Het hydrofoberen kunt u zelf doen, mits u hier bekend mee bent en handig bent als het gaat om klussen omtrent vochtbestrijding. Wij brengen u graag in contact met een vochtbestrijder die voor u aan het werk gaat met vochtbestrijding, zoals het impregneren van de gevel en buitenmuur. Daarnaast geeft hij u desgewenst tips voor het zelf impregneren van de gevel en muur.

muren impregneren
buitenmuur hydrofoberen

Voorkom vochtproblemen

Er zijn diverse maatregelen die u kunt nemen om vochtproblemen te voorkomen. Impregneren is hier één van. Daarnaast is het verstandig om uw muur en woning te controleren op zwakke plekken. Een kelder bijvoorbeeld is een plaats waar veel vochtproblemen ontstaan, daarom is het verstandig om de muren in de kelder te injecteren met een vochtwerend middel. Daarnaast is het dus verstandig om te hydrofoberen om vochtproblemen te voorkomen. Het hydrofoberen van de buitenmuur en gevel doet u met een speciaal impregneermiddel, waardoor vocht en vuil van de muur en gevel afgestoten wordt. Een vochtbestrijder geeft u desgewenst meer advies over vochtbestrijding zoals hydrofoberen en het voorkomen van vochtproblemen.

Welke gevels impregneren?

In principe is het mogelijk om alle materialen waaruit een gevel of muur, zowel een binnen- als buitenmuur, kan bestaan te impregneren. Wel is het dan verstandig om te kijken naar de soorten impregneermiddel. Er bestaan namelijk diverse middelen voor het hydrofoberen vaneen muur. Niet ieder impregneermiddel is geschikt voor het hydrofoberen van elke muur. Een vakman komt bij u langs om u te informeren over of uw gevel en binnen- of buitenmuur geschikt is voor impregneren en welk impregneermiddel er het beste gebruikt kan worden voor het hydrofoberen. Zo weet u zeker dat u het juiste impregneermiddel te pakken heeft voor het impregneren van uw gevel en muur. Een vakman helpt u graag verder met het zoeken naar het juiste middel.

Zelf impregneren

Als u handig bent op het gebied van klussen en vochtbestrijding, is het een optie om zelf aan het werk te gaan met hydrofoberen. Om de buitenmuur te hydrofoberen schaft u in eerste instantie een impregneermiddel aan en de materialen die u verder nodig heeft, zoals een borstel waarmee u het middel aanbrengt. Een expert in vochtbestrijding kan u informeren over de benodigdheden. Na het aanschaffen hiervan kunt u het middel op de buitenmuur aanbrengen. Verstandig is om de buitenmuur in vlakken te verdelen, zodat het voor uzelf duidelijk is welk stuk van de buitenmuur u wel en niet heeft behandeld. Als u meer tips wilt helpen wij u graag verder.

Impregneermiddel

Zoals eerder gemeld zijn er diverse middelen beschikbaar voor het hydrofoberen van uw buitenmuur en gevel. Het juiste middel hangt af van het materiaal waar de buitenmuur uit bestaat. Voor het impregneren kunt u kiezen uit vloeistof en crème. Vloeistof is snel te verwerken, maar crèmes trekken dieper in waardoor ze langer werken. Daarnaast zijn de meeste middelen op waterbasis, wat geschikt is voor alle materialen. Impregneermiddelen op basis van oplosmiddelen wordt vaak gebruikt als men de buitenmuur en gevel al eerder hebben behandeld, maar kan niet op alle materialen gebruikt worden. Wij helpen u graag verder met het kiezen voor een geschikt impregneermiddel voor uw buitenmuur.

CEI vochtbestrijding: vakwerk tegen scherpe prijzen

Specialist in het impregneren en injecteren van uw muren. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

vochtbestrijding offerte

Kosten

Aan vochtbestrijding zitten uiteraard kosten verbonden. Als u een expert in vochtbestrijding inschakelt kost het impregneren van een buitenmuur rond de zes euro per vierkante meter. De kosten voor het injecteren van uw muur kost vaak meer, rond de honderd euro per meter. Andere vormen van vochtbestrijding bij uw muur of gevel hangen af van de materialen die gebruikt worden bij het bestrijden en het aantal manuren die nodig zijn. Wilt u meer weten over de kosten voor impregneren, injecteren of andere vochtbestrijding? Wij helpen u graag verder. Vul het formulier in en omschrijf de werkzaamheden voor het bestrijden van vocht of vraag naar de mogelijkheden voor renovatie van uw keuken.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Als u vochtbestrijding uit wilt laten voeren, bijvoorbeeld het hydrofoberen of injecteren van een muur, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij brengen u in contact met een expert in vochtbestrijding die voor u aan het werk gaat met het bestrijden van vocht bij uw woning. U vult het formulier in en omschrijft wat u wilt laten doen op het gebied van vochtbestrijding. De prijzen hangen af van de werkzaamheden, injecteren is namelijk duurder dan hydrofoberen. Wel zorgen wij ervoor dat de vakman het bestrijden van vocht tegen scherpe prijzen voor u uitvoert. Neem nu contact met ons op, u ontvangt van ons vrijblijvende offertes voor vochtbestrijding.