Muren injecteren


Als u last heeft van optrekkend vocht, dan is het verstandig om te kiezen voor vochtbestrijding. Bij optrekkend vocht gaat een vakman meestal aan het werk met het injecteren van muren. Hierbij wordt een vochtwerend middel in de muren gespoten, waardoor vocht en schimmel geen kans meer heeft. Het injecteren van de muren kunt u zelf doen, als u hier bekend mee bent. Uiteraard is het ook mogelijk om een vakman in te schakelen voor vochtbestrijding. Wij helpen u graag verder. Vul het offerteformulier in om vrijblijvende offertes te ontvangen en prijzen te vergelijken voor vochtbestrijding.

muren injecteren
optrekkend vocht

Optrekkend vocht

Door de bouwconstructie van de meeste huizen is het voor vocht gemakkelijk om de woning binnen te dringen. Optrekkend vocht komt vooral voor in oudere huizen waar geen waterkering voorzien is bij de grond. Doordat er geen manier is om het water te keren, wordt het water uit de grond door de muur geabsorbeerd. Dit leidt tot optrekkend vocht. Doordat de kwaliteit van de muur hierdoor er op achteruit gaat, is het verstandig om zo snel mogelijk een vakman in te schakelen voor vochtbestrijding. De fundering is namelijk in staat om behoorlijk wat water op te nemen. Hoe eerder u zorgt voor vochtbestrijding, hoe beter.

Injecteren of impregneren?

Het hangt van de vochtproblemen waar u last van heeft in huis af welke vochtbestrijding u kunt inzetten. Bij optrekkend vocht in de kelder is het verstandiger om te kiezen voor het injecteren van de muren. Zo wordt het water in de muren tegen gehouden. Om muren te beschermen tegen vochtproblemen is het een optie om te kiezen voor het impregneren van de muren. Met impregneren wordt er een beschermlaag op de muren gespoten, waardoor vocht en vuil van de muur wordt afgestoten. Met impregneren voorkomt u vochtproblemen. Het is mogelijk om uw muren in de vochtige kelder of buiten eerst te injecteren en daarna te impregneren.

Gevolgen

Als u niet zorgt voor de juiste vorm van vochtwering of vochtbestrijding tegen bijvoorbeeld optrekkend vocht, kan dit leiden tot veel problemen in huis. U krijgt last van een vochtige kelder, schimmel en de fundering van uw huis gaat er op achteruit. Daarom is het bij optrekkend water en andere vochtproblemen zoals schimmel verstandig om zo snel mogelijk aan het werk te gaan met vochtbestrijding. Denk aan het injecteren of impregneren van de muur, zodat u geen last meer heeft van een vochtige kelder, schimmel of optrekkend water. Wij informeren u verder over de gevolgen van vochtproblemen en voor vochtbestrijding.

Zelf muren injecteren

Als u zelf aan het werk wilt met vochtbestrijding, dan is het mogelijk om uw muren zelf te injecteren. U begint met het boren van gaten van maximaal twintig millimeter in de muren in de vochtige kelder. Deze gaten maakt u onder een hoek van tien tot dertig graden en met tien tot vijftien centimeter tussen de gaten. Vervolgens kunt u de muren injecteren met het vochtwerende middel. Nadat alles gevuld en gedroogd is, kunt u de gaten in de muren opvullen met mortel. Het middel zuigt al het vocht uit de muur en hardt vervolgens uit, waardoor verdere vochtproblemen voorkomen worden. Een specialist kan u verder tips geven en helpt u verder.

CEI vochtbestrijding: vakwerk tegen scherpe prijzen

Specialist in het impregneren en injecteren van uw muren. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

vochtbestrijding kosten

Kosten

Wilt u graag vochtbestrijding uit laten voeren om optrekkend vocht, schimmel in huis of een vochtige kelder tegen te gaan en bent u benieuwd naar de kosten? Wij helpen u graag verder. Een vakman komt bij u langs voor het uitvoeren van injecteren of impregneren als vorm van vochtbestrijding. Van tevoren stelt hij vast wat het gaat kosten. Gemiddeld moet u denken aan honderd euro per meter voor het injecteren van de muur, het impregneren kost rond de zeven euro per vierkante meter. Wij informeren u graag verder over vochtbestrijding of badkamerrenovatie en de kosten hiervan. Neem daarom contact met ons op en ontvang vrijblijvende offertes om prijzen te vergelijken.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Heeft u last van optrekkend vocht in huis? Heeft u een vochtige kelder vol met schimmel? Laat dan de binnenmuren of buitenmuren injecteren met een vochtwerend middel. Ook is het mogelijk om andere vormen van vochtbestrijding uit te laten voeren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om optrekkend vocht te bestrijden? Wij helpen u graag verder door u in contact te brengen met een vochtbestrijder die voor u aan het werk gaat met het bestrijden van bijvoorbeeld optrekkend water door te injecteren. Neem nu contact met ons op door het formulier in te vullen, u ontvangt van ons vrijblijvende offertes voor het bestrijden van optrekkend water in huis door te injecteren of andere vochtproblemen.