Vochtdetectie


Vochtdetectie is een methode waarmee wordt vastgesteld hoe vochtig een ruimte is en wat hier de oorzaak van is.Dankzij een vochtmeter ziet u al gauw of u last hebt van vochtproblemen in huis. U vindt hier meer informatie over vochtdetectie met behulp van een vochtmeter. Daarnaast komen verschillende vochtproblemen aan de orde. Hebt u last van vochtige muren of schimmel in huis?Wij zijn een netwerk van vochtspecialisten in heel Vlaanderen. Er zit altijd een specialist in uw regio. Bij ons vraagt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan. Deze vergelijkt u op basis van prijzen en aanbod. Na het vergelijken kunt u altijd de vakman kiezen die het beste bij u past.

Vochtdetectie
vochtdetectie meetapparatuur

Belang van professionele vochtdetectie

Vochtdetectie is erg belangrijk omdat het laat zien wat de oorzaak van vochtproblemen is. Als u de aanleiding van vochtproblemen weet, dan kunt u op zoek gaan naar een passende een effectieve oplossing. Het is bijvoorbeelddenkbaar dat vochtige muren ontstaan als gevolg van overbruggingof opstijgend vocht. U kunt zelf een inschatting maken wat de oorzaak is, maar het gebruik van vochtdetectie is verstandiger. Dankzij vochtdetectie wordt met 100% zekerheid vastgesteld waardoor de vochtproblemen zijn ontstaan. Bij vochtdetectie in vochtige muren wordt meestal gebruik gemaakt van een calciumcarbide test. Boorstalen uit de vochtige muren worden in een speciale fles gemengd met calciumcarbide. Uit de reactie blijkt de oorzaak van vocht.

Meetapparatuur

Een vochtigheidsmeteris een manier van vochtdetectie. Een vochtigheidsmeter is vrijwel onmisbaar in een huis of bedrijf. Een vochtigheidsmeter meet hoeveel vocht er in materialen zoals muren zit. Een andere soort vochtmeter is een hygrometer. Deze meet hoeveel vocht er in de lucht zit. Een vochtigheidsgraad van ongeveer 40% – 60% is gezond in een huis of bedrijf. Een vochtmeter geeft aan wat de luchtvochtigheid in huis is. Een te lage luchtvochtigheid kan resulteren in vervelende klachten zoals keelpijn en hoofdpijn. Het is echter ook niet gezond als de vochtmeter een te hoge luchtvochtigheid meet. Wanneer de vochtigheidsmeter een luchtvochtigheid van meer dan 65% aangeeft, dan is de kans op schimmel groter.

Vochtige muren

Vochtige muren zijn erg vervelend omdat deze kunnen resulteren in schimmel.Opstijgend vocht is hiervan vaak de boosdoener. Door een probleem in de waterkering is het voor grondvocht mogelijk de muren in te trekken. Bij overbrugging worden vochtige muren veroorzaakt door het pleisterwerk. Dankzij vochtdetectie wordt achterhaald wat de veroorzaker van de vochtige muren is. De verschillende oorzaken van vochtige muren hebben verschillende oplossingen nodig. Bouwvocht in vochtige muren is tevens denkbaar. Bouwvocht is vooral aanwezig in nieuwbouwhuizen. Bouwvocht komt echter ook voor in een huis waar een verbouwing heeft plaatsgevonden. U meet eenvoudig of er bouwvocht aanwezig is met behulp van een vochtmeter. Veel ventileren of een bouwdroger is de oplossing voor bouwvocht.

Vocht in de kelder

Geeft de vochtigheidsmeter aan dat de vochtigheidsgraad in de kelder te hoog is? Een vochtige kelder is tevens erg vervelend. Het is zonde wanneer u de ruimte in de kelder niet kunt gebruiken in verband met schimmel en vocht. Een vochtige kelder kan op verschillende manier droog gemaakt worden, afhankelijk van de oorzaak. Vocht op de keldervloer kan ontstaan via naden, scheuren of een slechte afvoer. Het is echter tevens mogelijk dat er scheuren of grondvocht in de keldermuren zitten. De meest effectieve manier van vochtbestrijding is het afdichten van de kelder en keldervloer. Bij het afdichten krijgen de muren en keldervloer een waterdichte cementlaag. Op deze manier kan vocht niet meer binnenkomen en schimmel niet meer ontstaan.

vochtige muren schimmel

Vocht door lek in waterleiding

Het is mogelijk dat problemen ontstaat door een lek in de waterleiding of een afvoerbuis. Een lek doet zich altijd lokaal voor. Hierdoor kunt u vaak zelf de lek vinden. Het is tevens denkbaar om een lek te detecteren door uw waterverbruik in de gaten te houden. Het is echter belangrijk om te weten wat de exacte locatie van het lek is. Lekdetectie voorkomt een hoop onnodig kappen en hakken in de muur. Het is denkbaar dat schimmel ontstaat na een waterlek. Schimmel groeit namelijk makkelijk in een vochtige en warme omgeving. Daarnaast kan een lek waterschade als gevolg hebben. Het is daarom belangrijk om een lek zo snel mogelijk te verhelpen.

vochtigheidsmeter

Hulp nodig bij vochtdetectie?

Waterschade en schimmel zijn erg vervelend. Om deze ongemakken en hoge kosten te voorkomen is het verstandig om vochtproblemen snel te detecteren met bijvoorbeeld een vochtigheidsmeter. Dankzij professionele lekdetectie is de aanleiding vaak gauw gevonden. Alleen lekdetectie is echter niet voldoende. U moet ook het lek dichten en controleren of vocht- en waterschade is ontstaan. Vochtdetectie kan hierbij helpen. Is er dankzij vochtdetectie gebleken dat er nog veel vocht aanwezig is? Verhelp dit zo spoedig mogelijk en vervang eventuele bouwmaterialen om schimmel en verdere waterschade te voorkomen. Het is verstandig om hiervoor een vochtspecialist in te huren zodat u zeker weet dat schimmel geen kans heeft.

CEI vochtbestrijding: vakwerk tegen scherpe prijzen

Specialist in het impregneren en injecteren van uw muren. Vraag vrijblijvend diverse offertes aan.

vochtdetectie offertes

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Hebt u last van schimmel, waterschade of bouwvocht in uw huis? Of geeft de vochtigheidsmeter een te hoge luchtvochtigheid in uw woonkamer aan? Als uw vochtmeter u hiervoor waarschuwt is het belangrijk om actie te ondernemen om schimmel en waterschade te voorkomen. Zoekt u een vakman die u hierbij kan helpen? Wij zijn een netwerk van specialisten op het gebied van renovatiewerken en vochtbestrijding. Vul het contactformulier op de offertepagina in en ontvang gratis en geheel vrijblijvend tot maximaal vijf offertes. De offertes vergelijkt u op aanbod en prijzen. Hierdoor heeft u zelf de controle over welk bedrijf u kiest.