CEI vochtbestrijding Galmaarden: opstijgend vocht en kelderdichting

Netwerk voor het impregneren en injecteren van uw muren. Vraag vrijblijvend offertes aan.


Vochtbestrijding Galmaarden

Vochtbestrijding Galmaarden

De term vochtbestrijding staat voor alle werkzaamheden die van toepassing zijn op het voorkomen en verhelpen van vochtproblemen. U kunt hierbij onder andere denken aan het verwijderen van schimmels of het behandelen van de keldermuren tegen opstijgend vocht. Bent u op zoek naar een erkend vakman in Galmaarden die u kan helpen bij een kelderdichting of het impregneren van de muren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze professionals zijn u met alle plezier van dienst, en hebben allen een ruime ervaring binnen het vakgebied. Bent u benieuwd naar de prijzen voor onze diensten? Vul dan ons contactformulier in.

Vochtproblemen

Er zijn vele manieren waarop u vochtoverlast kunt herkennen, er zijn dan ook veel vochtproblemen mogelijk. Onder vochtproblemen verstaan wij onder andere vochtplekken, schimmels, lekkage en houtrot. Voor vrijwel alle vochtproblemen geldt dat hoe eerder u deze herkent en behandeld, hoe minder erg de schade is. Zo zijn schimmels in eerste instantie niet schadelijk, maar kunnen deze op de lange termijn zorgen voor ademhalingsproblemen. Een vochtbestrijding specialist uit ons netwerk in Galmaarden kan u desgewenst van dienst zijn bij het behandelen van vochtproblemen en het voorkomen van nadelige gevolgen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende prijsopgaven.


Opstijgend vocht

Opstijgend vocht Galmaarden
Opstijgend vocht is één van de meest voorkomende vochtproblemen. Er zijn twee mogelijke oorzaken voor opstijgend vocht. Het eerste is een stijging van het niveau van het grondwater, het tweede is een gebrekkig fundament van de woning. We spreken van optrekkend of opstijgend vocht wanneer het water zich via het fundament en spouwmuur langzaam een weg naar boven zoekt. Het behandelen van opstijgend vocht kan op diverse manieren. Het meest effectief is om de muren te injecteren. Dit is een techniek die aardig wat kosten met zich meebrengt, maar wel zorgt voor een optimaal resultaat. Vraag meer informatie op bij onze specialist uit Galmaarden. Wij helpen u graag!

Vochtdetectie

Vochtdetectie Galmaarden
Wanneer u last heeft van vochtproblemen zoals vochtplekken, een muffe geur in huis of schimmels, dan hebt u nog niet de exacte locatie van het vocht achterhaald. In een aantal gevallen is het alleen mogelijk om het vocht te vinden met behulp van speciale methoden voor vochtdetectie. Methoden die onze professionals uit Galmaarden inzetten voor vochtdetectie zijn thermografie en ultrasone detectie. Beide technieken worden ook ingezet voor het opsporen van lekkages. Dit komt doordat hiermee wordt gekeken naar warmteverschillen of het geluid van een lekkende leiding opgespoord. Als het vocht is opgespoord, kunnen wij zorgen voor de juiste vochtbestrijding.

Kelderdichting

Kelderdichting Galmaarden
Eén van de technieken die wij vaak toepassen op het gebied van vochtbestrijding is kelderdichting. Dit komt doordat de meeste vochtproblemen ontstaan door een gebrekkig fundament van de kelder. Bij een kelderdichting zijn er verschillende mogelijkheden. Ten eerste kan bij een kelderdichting gekozen worden voor het opnieuw dichten van de vloeren, waarbij het oude vocht verwijderd wordt. Een andere vorm van kelderdichting is het afsluiten van de wanden, onder andere door een injectie met een speciaal vochtwerend middel. Wilt u weten wat de opties zijn voor kelderdichting bij u in huis? Neem contact op met een vochtbestrijding expert uit Galmaarden.

Injecteren van de muren

Injecteren muren Galmaarden
Wij noemden eerder al het injecteren van de muren als een uitstekende vorm van vochtbestrijding en vochtwering. Bij het injecteren van de muren worden er eerst diverse gaten in de muur geboord. Deze mogen niet te ver van elkaar af zitten, en worden in een verspringend patroon geplaatst. Deze boorgaten worden vervolgens gevuld met een speciaal injectiemiddel. Door deze techniek wordt voorkomen dat vocht zich via de muur naar boven kan werken. Het injecteren van de muren is een klus die u moet overlaten aan een vochtbestrijding specialist uit Galmaarden, om de kwaliteit van het werk te garanderen. Vraag naar de mogelijkheden.

Impregneren

Impregneren muren Galmaarden
Naast het injecteren van de buitenmuren is het ook mogelijk deze te impregneren. Het impregneren van de gevel wordt meestal gekoppeld aan een gevelreiniging omdat deze klussen heel goed samengaan. Bij het impregneren wordt er na de reiniging een speciaal middel over de muur aangebracht, die in de voegen en stenen trekt. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat de poreuze gedeelten worden gevuld en water zo niet meer in de voegen kan trekken. Het is mogelijk om de muren zelf te impregneren. Laat u hiervoor op voorhand wel goed informeren door een vakman, om zo verzekerd te zijn van een optimaal resultaat.

Gevolgen van vocht in huis

Vocht in huis
Vocht in huis kan verschillende vervelende gevolgen hebben. Het eerste gevolg is over het algemeen een muffe lucht. Een dergelijke muffe geur ontstaat ook wanneer was te lang in de wasmachine heeft gelegen en is enkel te verhelpen door een goede ventilatie. Andere gevolgen van vocht in huis zijn een grotere kans op ongedierte zoals pissebedden en zilvervisjes. Een hoge luchtvochtigheid in huis (wat het gevolg is van vochtproblemen) kan bovendien leiden tot meer last van diverse gezondheidsklachten als astma en reuma. Zorg er daarom ook voor dat de luchtvochtigheid binnen de juiste waarden blijft.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust vrijblijvend offertes aan bij specialisten bij u uit de buurt.

Vochtbestrijding offerte

Schimmels

Schimmels verwijderen Galmaarden
Schimmels ontstaan meestal wanneer er te weinig ventilatie in uw woning in Galmaarden is, maar kunnen ook het gevolg zijn van een slecht bouwontwerp. Over het algemeen worden schimmels gevonden in vochtige ruimtes als de badkamer en bij de keuken. Hoewel schimmel niet direct een gevaar oplevert voor de gezondheid, is het wel belangrijk om deze snel te verwijderen. In het geval van zwarte schimmel moet dit direct gebeuren. Zwarte schimmels zijn oppervlakte schimmels die kunnen zorgen voor gewrichtspijn, braken en problemen met de ademhaling. Wij adviseren om de schimmel te laten verwijderen door een vochtbestrijding expert. Wij helpen u graag!

Vochtplekken

Vochtplekken verhelpen
Eén van de andere vochtproblemen die regelmatig voorkomt bij onze klanten uit de regio, is vochtplekken. Vochtplekken die het gevolg zijn van opstijgend vocht, ontstaan meestal vlak boven de plinten en worden daarom vaak pas laat opgemerkt. Het verwijderen van dergelijke vochtplekken kan heel lastig zijn. Bovendien komen de plekken eenvoudig terug wanneer er geen structurele aanpak van het achterliggende probleem is. Wilt u weten hoe u vochtplekken het beste kunt behandelen of verwijderen? Aarzel dan niet om u in verbinding te stellen met een expert uit ons netwerk. Deze informeert u met alle plezier over de mogelijkheden en voorwaarden die op uw klus van toepassing zijn.

Gezondheidsklachten

Vochtproblemen Galmaarden
Wij noemden eerder al dat de diverse vochtproblemen gezondheidsklachten tot gevolg kunnen hebben. In het geval van een hoge luchtvochtigheid in huis, zijn mogelijke klachten met name gekoppeld aan al bestaande gezondheidsklachten als astma en reuma. Schimmels, zoals we daarnet al aangeven kunnen ook tot diverse klachten leiden. Voorbeelden daarvan zijn niezen, geïrriteerde ogen, huiduitslag, gewrichtspijn en misselijkheid. In extreme gevallen vormen deze klachten de basis voor ernstige problemen als Fibromyalgie en het Chronische Vermoeidheid Syndroom. Het is dus belangrijk dat u zorgt voor een schimmelvrije en goed geventileerde woning.

Vochtproblemen offerte

Direct contact met een vochtspecialist

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor vochtbestrijding? Hebt u een vraag over het verschil tussen het impregneren en injecteren van de muren? Of bent u benieuwd naar de opties voor kelderdichting van uw woning of bedrijfspand in Galmaarden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij sturen u indien gewenst enkele vrijblijvende offertes op maat toe die u zelf met elkaar kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod. Zo kiest u altijd voor de vochtbestrijding expert uit Galmaarden die het beste bij u past. Voor welke specialist u echter ook kiest, wij garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen.

Ook voor renovatiewerken!

Op zoek naar een expert in renovatiewerken? Naast vochtbestrijding hebben wij ook een groot netwerk van aannemers en bouwbedrijven die gespecialiseerd zijn in totaalrenovaties, deelrenovaties en de aanbouw of uitbouw van uw huis.